Dag 6: Horrorscenario - Reisverslag uit Tanjung Bungah, Maleisië van Annelies - WaarBenJij.nu Dag 6: Horrorscenario - Reisverslag uit Tanjung Bungah, Maleisië van Annelies - WaarBenJij.nu

Dag 6: Horrorscenario

Blijf op de hoogte en volg Annelies

28 Februari 2016 | Maleisië, Tanjung Bungah

Op facebook schreef ik het al, maar nu hier ook. Kleine Baby Silk is vanmorgen vroeg overleden. Gelukkig gewoon in de armen van een van de meiden die ook erg met hem begaan was. Maar toch is het sneu. Het was een leukje.

Toen kwam Teviot direct vragen of ik in de nursery kon helpen, ik ben immers wel ietsje medisch onderlegd en meer bedenken dan warmhouden konden ze niet. Kon ik even kijken? Nog onvoorbereid ging ik, aldaar bleek dat er een grote plank gevallen was, bovenop 2 kittens van ik denk een week of 3/4.
Een lag op een kruik in een bench, helemaal ondergebloed. De ander was ze nog aan het bekijken maar zag er minder erg uit. Alleen denk ik dat het duidelijk genoeg is als een poesje bloedt uit bekje en neus en het kopje strak achterover trekt. Geen enkele reactie ergens meer op, ik hoop van harte dat ze zich nergens meer van bewust was en geloof dat ook.
Helaas heeft het nog een half uur geduurd eer ze echt stopte met ademhalen.

Het 2e diertje lijkt wel iets van een hersenschudding ofzo te hebben? Wil alleen maar heel veel slapen. De hele dag hebben de franse en ik haar om de beurt bij ons gedragen alsof we koalas waren, tussendoor steeds flesje geprobeerd en haar laten verzorgen door Rabbit, een moederpoes zonder kleintjes. De melkloze pleegmama van ieders kittens. De kleine Shandy heeft wel een beetje gedronken en leefde een uurtje terug nog, maar t is erop of eronder en voor dat eerste moet ze erg hard gaan knokken.

De sporowkatten heb ik alleen moeten doen, Lennea heeft een soort ringworm dus mag niet bij ze komen.
Heb ontzettend staan kroelen met ze. Vooral kleine Soot is zooo blij met wat aandacht. Het is nog maar een jong ding, hij ziet andere kittens lopen, roept naar ze maar kan er niet bij, het is echt sneu. Klimt in je nek en het liefst in je. Mimi heeft wat meer ademhalingsmoeilijkheden dan Gabriel, maar Mimi houdt zich veel flinker. Gabriel voelt zich niet happy.

Inslapen: helaas is dat een behoorlijk taboe. De visie is dat je ze tot het eind zo comfortabel mogelijk maakt. Ik onderschrijf dat absoluut niet en vind het wat dat betreft net zo goed een kattenhel als een kattenhemel. En je zult niet verrast zijn dat ik dat erg moeilijk vind.

Helaas is er meer waarmee ik moeite heb. Of eigenlijk is het gewoon vooral Teviot. Alleen maar Teviot zelfs.
Toen ik aan het voorbereiden was was ik duidelijk: ik ga om hard te werken. Te helpen het leven beter te maken.
En dat zeg ik nog steeds. Maar iets kunnen? Reken er maar niet op. Er mag domweg niets. De enige hulp die ze accepteert is met het voeren en aandacht geven, en afwassen. Verder niet eens met schoonmaken want dan is ze toch bang dag alles kwijt gaat. Ze is sommige momenten echt wel sympathiek, maar bv vanmorgen met he overlijden van Lilly zei ze dat als het klaar was, we haar moeten laten liggen tot de rigor mortis intreedt. Om zeker te weten dat ze dood is en omdat het voor de anderen dan ook duidelijker is. Prima. Paar uur later vroeg Michel of ze nog afscheid wilde nemen van Lilly, waarop ze helemaal op tilt ging want waarom had niemand gezegd dat er een kat dood was?! En dat we het in de nursery hebben laten liggen vond ze ongehoord. Dode kittens moeten direct weg. En dat gaat een aanzienlijk deel van de dag zo door. Helaas is het gewoon geen aangenaam persoon. Absoluut into de katten hoor, maar duidelijk een crazy old cat lady met een gebrek aan sociaal inzicht.
Hoewel we er onder elkaar ook echt om moeten lachen zo.

Maar het is niet om te lachen eigenlijk, het is triest.
Leftovers van de restaurants wil ze niet want je weet maar nooit wat daar in zit. Dus is het blik met witte rijst en droogvoer, en gemalen vis. De kranten waarop de dieren in de kooien zitten worden gekocht. We mogen niet aan mensen vragen of ze hun oud papier willen bewaren, ze koopt ze liever (als je nou geld genoeg zou hebben, ala).
En dat soort dingen stuit me tegen de borst, en goed ook.

Dat is ook de reden dat ik heb besloten om van al het opgehaalde geld (waarvoor zeer veel dank) de katers laat castreren. Ik durf te denken dat iedereen het daarmee wel eens in :)

Morgen ga ik uitslapen, dan doe ik de sporows, dan naar het mooie park en turtle beach. Heb er extreem veel zin in!
Tot morgen!

• 29 Februari 2016 - 00:00

DNTZ:

Hoi.
    Het zal niet makkelijk zijn om het de hele maand goed te houden met haar.
    maarik denk dat het ook moeilijk voor haar is, dat de heletijd de mensen wisselen en allerlei plannen hebben waar zij uiteindelijk is achter blijft.
    Jij kan na een maand (gelukkig) weer weg, zij kan niet anders dan er blijven (denk ik).

Mag in laten slapen niet van het land/religie of wilt zij/bestuur dat niet?

Sterkte Lies.
    Probeer afstand te blijven houden.

• 29 Februari 2016 - 13:48

Am1510:

Ja waar ligt de grens tussen leven en lijden. Maar daar gebeuren dus dingen die het leven van de katten de niet aangenamer op maken. Wat is de mis met overblijfsels van goed voedsel uit een restaurant. Misschien is ze bang dat het voedsel vergif bevat? Maar oude kranten daar kan toch niets mis mee zijn. Ipv van die te kopen kan dat geld aan de dierenarts of voedsel besteed worden. Is de eigenares een lokal of import die goed wil doen voor de katten daar? Als ze import is voelt ze zich misschien niet geheel geaccepteerd en is ze daarom bang om de lokal om hulp te vragen. Ja en een band opbouwen met iemand die 1, 2, 3 of 4 weken blijft is natuurlijk niet makkelijk maar dat wil niet zeggen datze niet gastvrij hoeft te zijn. Het feit dat jullie ook zelf voor jullie slaapplaats moeten zorgen als je niet wilt worden opgegeten door vlooien? Ze wil wel gratis hulp maar de mag niet ontlast worden. Ik vind het knap dat je het volhoudt tot eind maart. Respect. En laat idd de katten maar castreren in de hoop dat de niet meer kleine katjes bij komen. Nog een fijne tijd in dat mooie land.

Groetjes Anita

• 29 Februari 2016 - 15:39

Annelies :

De hele maand goed houden lukt al niet meer hoor, zal daar straks over echrijven.
    Inslapen is ze zelf tegen, van het land en alles mag dat gewoon, religieus is ze niet. Ze leeft alleen in haar eigen waarheid en vindt dat we ze het comfortabel moeten maken.

• 29 Februari 2016 - 19:28

DNTZ:

Oef meid, dat zal moeilijk zijn om aan te zien.