Spetter pieter pater
Door: Annelies
Blijf op de hoogte en volg Annelies
17 Mei 2023 | Indonesië, Kuta
Had ik al gezegd dat ik het resort geweldig vindt? Echt alles. Het complete plaatje.
Hoewel ik mijn voornemen om alle lessen te volgen nu al heb laten varen… De dag begon met een intense Vinyasa, erg lekker, best confronterend ook. Houten Harry zo op z;n tijd. Of eerder is het eigenlijk de snelheid waarin de poses elkaar opvolgen die net meer is dan ik gewend ben. Ook bewegen op ademen is niet heel natuurlijk voor me. Maar dat is allemaal helemaal lekker want ook dat is de technische verbetering die ik zoek.
Toch ook weer een paar trucjes geleerd om wat leniger te worden.
De 2e yogales heb ik helaas aan me voorbij moeten laten gaan. Jammer, ik had hem zeker graag gedaan, maar ik stond ingepland voor de spa, ja, die ga ik niet laten schieten eej. Een deep tissuemassage gevolgd door een scrub die volgens mij met koffiebonen was. Ik denk niet dat mijn velletje ooit eerder zo zacht heeft gevoeld. Morgen nog een spa, heb er nu al zin in.
Om 17u is er nog een yogales, daarna een cacaoritueel. Alles leuk en aardig, maar dat is met muziek en klankschalen enzo en dat vind ik echt helemaal niks. Dus op de scooter, op naar de watervallen. Het blijft een beetje vertekenend om te zien hoe lang google vindt dat je ondeweg gaat zijn en wat de realiteit blijkt. Ik heb er het dubbele iig over gereden dan dat de bedoeling was. Helemaal niet erg, Maar eenmaal op de plaats van bestemming was het wel verwarrend. Wil je alleen waterval 1 of waterval 1 en 2? En wil je dan lopend of op de motor? Wat het verwarrend maakt: waterval 1 is 75k roepiah, waterval 2 erbij is 125k roepiah. Met de motor kost niets extra. Hoe grappig is het dan dat je niet eens met je eigen motor hoeft te rijden maar bij iemand achterop meegenomen wordt? Het was alsnog een fikse onderneming, wat een zooitje daar. Maar wat een mooie waterval! Zowel 1 als 2. Je kunt er zwemmen, je kunt achter de waterval, er is wat te klimmen en vooral heel veel groen ook. Fijn ook dat de dame waarbij ik achterop zat fotos maakte. Alleen precies jammer dat onze ideeen over wat een leuke foto geeft mijlenver uit elkaar liggen. Toch zitten er een paar leukjes tussen. Alleen dat wat ik gevraagd en gehoopt had zit er niet tussen. Maar de herinnering zit er, en die telt.
En dan is de keuze, ga ik terug in de hoop de yogales te halen (tegen beter weten in) of naar het kattencafe waar ik graag heen wilde? De les is niet realistisch, maar het cafe wel. Dus hop! En een uurtje of anderhalf later sta ik er. Er loopt in eerste instantie niet heel veel rond, het blijkt dat de meeste poezen in een grote ren verblijven. Er zijn er 2 van, beiden superschoon en voorzien van alles wat een kat maar nodig kan hebben. Verstopplekken, bakken, speelgoed in overvloed, krabpalen, klautervoorzieningen en vele plekjes om zich terug te trekken. Knap werk, iets zo inrichten!
In beide rennen kan ik mijn ei even kwijt. Maar als ik weer weg wil komt de aap uit de mouw; of ze misschien een foto van me mogen maken met de poezen. Jaaaaaa, dat mag en pak mijn foon dan ook meteen even want dit ligt op te laden. Degene die ze het fotogeniekst vinden is niet van plan op schoot te komen, maar de rooie kroelbak is wel over te halen en als ik dan even ga liggen en wat achter het oortje kriebel ontstaat een van de leukste fotos die er ooit van me gemaakt is. Ik weet een paar leuke spulletjes te scoren (valt mee eigenlijk maar het goede doel he) en tegen de tijd dat ik terugrijd is het al lang en breed donker. En fris ook. 1x neem ik net een afslag te vroeg, meteen komt er een jongeman naast me rijden om me erop te wijzen dat ik verkeerd ga. Ja vriend, had het gezien. Even later biedt hij aan mee te rijden omdat hij ook naar Kuta moet. Maareh, dat lijkt me niet zo nodig. En stiekem vind ik het heel schattig dat ik hem in het resterende uur naar Kuta nog 3x zie. Hij komt niets meer vragen, maar lijkt wel zeker te willen zijn dat het allemaal in orde komt. Daar ga ik dan maar vanuit tenminste.
In het resort eindelijk aan mijn eerste nasi goreng. En ja, dat smaakt echt helemaal top. Volgens mij heb ik een recept gekregen van Helena, toch maar eens zien hoe ze deze versie maken.
Morgen vroeg op voor meditatie en weer een spa, en de laatste dingen nog halen en afhandelen. Mijn laatste echte vakantiedag zonder reizen. Damn wat is dat snel gegaan zeg….